Blik op Nu

Blik op Nu


Waar sta je in het leven?

Hoe voel je je? Wat wil je veranderen of oplossen? Wat zijn de vragen waarmee je NU bezig bent? Wat mis je in je leven van vandaag? En dan nog je relaties… botert het met je partner, je ouders, je vrienden en collega’s op het werk? Wat wil je ondernemen? Hoe is je stemming? Wat vind je van jezelf? Wat denken anderen over je?

Leven in het hier en nu

Het is soms moeilijk om in het heden te leven. Want je kunt het gevoel hebben dat je voeten zijn vastgeplakt op de bodem waarop je nu staat. Je kunt niet voor of achteruit. Je verzandt soms in sleur van alledag, waarbij belemmeringen en remmingen een rol kunnen spelen.

Last van stress? Geïrriteerd? Piekeren en slaapproblemen? Of ben je de perfectionist die rond holt als een cavia in een kooitje. Moet je soms huilen, bijvoorbeeld als iets op TV je raakt?

Er zijn zoveel situaties te bedenken waarin je het gevoel hebt dat er wat aan je leven schort. Dat het leven van alledag niet meer klopt. Dat je met de pest in je lijf naar je werk gaat. Dat jij jezelf niet meer goed genoeg vindt. Of als anderen suggereren dat dát inderdaad het geval zou kunnen zijn.
Gevolg kan zijn dat je dingen uitstelt, faalangst krijgt of in paniek raakt.

Herken je het?

Herken je het?Dan blijft er nog maar één vraag over: ga je al die vragen alleen oplossen of wil je ze met iemand anders tegen het licht houden.
Familie staat soms te dichtbij. Vrienden zijn meestal niet objectief. Een coach of therapeut is een onafhankelijke luisteraar.

Maak een afspraak als je over het heden wilt praten

Vorige pagina
Blik op Jou

Volgende pagina
Blik op Toen