Veel gestelde vragen over integrale therapie en regressietherapie

Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op veel gestelde vragen over integrale therapie en regressietherapie.

WAT IS INTEGRALE THERAPIE?

Integrale therapie is een psychosociale therapie waarbij er met een combinatie van diverse therapeutische methodes wordt gewerkt, afgestemd op jouw persoonlijke en specifieke behoeften, jouw belevingswereld en de problemen die je ondervindt. Lees hier meer over integrale therapie.

WAT IS REGRESSIETHERAPIE?

Regressie betekent letterlijk teruggaan in de tijd. In regressietherapie gaan we terug naar de oorspronkelijk ervaringen die ten grondslag liggen aan onze huidige problemen. Die vroegere ervaringen zijn vaak opgeslagen in ons onderbewuste; ze zijn niet meer bewust oproepbaar omdat we ze hebben vergeten of verdrongen.
Onverwerkte zaken uit het verleden kunnen ons het leven soms knap lastig maken. Regressietherapie stelt je in staat om de oorzaken van je actuele problemen op te sporen, diepgaand te verwerken en op te lossen. Zo kun je je vrij maken van oud zeer en oude ballast, die in het nu hun invloed uitoefenen. Regressietherapie is een integrale therapie. Lees meer over regressietherapie.

WAT ZIJN DE KOSTEN VAN INTEGRALE THERAPIE?

Intakegesprek coaching en/of therapie: € 80,00. Een intakegesprek duurt 1 tot 1,5 uur.
Gespreksconsult coaching en/of therapie: € 75,00. Een gespreksconsult duurt 1 uur.
Behandelingsconsult Therapie: € 75,00 per uur. Een behandelingsconsult kan 1 tot 2 uur in beslag nemen.
De tarieven voor therapie zijn vrijgesteld van BTW. Lees meer over tarieven op praktische informatie.

WORDT INTEGRALE THERAPIE VERGOED DOOR DE ZORGVEKERING?

Integrale therapie valt onder psychosociale hulpverlening en wordt door diverse ziektekostenverzekeraars, geheel of gedeeltelijk, vergoed via een aanvullende verzekering. Vergoeding is afhankelijk van de gekozen polisvoorwaarden. Informeer naar de mogelijkheden bij je verzekeraar! Coaching wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars. Lees meer over vergoedingen op praktische informatie.

HEB IK EEN VERWIJZING VAN DE HUISARTS NODIG?

Nee, voor integrale therapie heb je geen verwijzing van de huisarts nodig.

HOE LANG DUURT EEN THERAPIE?

Hoe lang een therapie duurt hangt van verschillende factoren af. In het algemeen is een traject integrale therapie van korte duur. Het komt voor dat cliënten met een of twee sessies klaar zijn. Er zijn echter ook trajecten die wat langer duren. Gemiddeld neemt een afgeronde therapie ca. vijf sessies in beslag.

Staat je vraag hier niet bij?

Stel je vraag dan met behulp van dit formulier of neem contact op. Persoonsgegevens die je verstrekt worden uitsluitend gebruikt om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zie hiervoor ook de Privacyverklaring. Door op verzenden te drukken ga je hiermee akkoord.